1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Simon Ügyvédi Iroda
4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 36.
Tel/Fax: (42) 400 928
Mobil: (30) 212 66 61
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Köszöntjük Önt a Simon Ügyvédi Iroda honlapján, amit a Nyíregyházi Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvédi irodánk tart fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

Munkatársak

Irodánkban három ügyvéd dolgozik azon, hogy Ön minél elégedettebb legyen szolgáltatásainkkal:

dr. Simon Attila, ügyvéd, irodavezető

dr. Szemes Gabriella, ügyvéd

dr. Deák Eszter ügyvéd

dr. Simon Attila, ügyvéd, az Iroda alapítója és vezetője 1996-ban végzett a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel. Ügyvédjelöltként Budapesten kezdett dolgozni a Gayer és Társai Ügyvédi Irodában, ahol főként társasági és gazdasági jogi területen szerzett gyakorlatot, jelentős részben külföldi befektetők számára, elsajátítva az angol nyelvű jogi munkavégzést is. A szakvizsga letételét követően 1999-ben csatlakozott az újonnan alakult Füsthy és Martony Ügyvédi Irodához, ahol elsősorban tematikus televíziós műsorszolgáltatók képviseletét látta el. 2001-ben megalapította a Dr. Simon Attila Ügyvédi Irodát Budapesten, majd 2004-ben Nyíregyházára tette át székhelyét, de változatlanul dolgozik budapesti ügyfelei számára is, különösen az elektronikus hírközlési jog, a reklámjog, az autóipar és a nagykereskedelmi szolgáltatások területén. A Magyar Evangélikus Egyház Bíróságának bírája, a Jogi Szakvizsga Bizottság cenzora, angol nyelven folyékonyan beszél és dolgozik, németül társalgási, francia nyelven kezdő szinten kommunikál.

 

dr. Szemes Gabriella, ügyvéd, a jogi tanulmányait a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, a „summa cum laude” minősítésű diplomáját 2004 nyarán vette át, a szakvizsgához szükséges gyakorlatot pedig ügyvédjelöltként abban a Dr. Simon Attila Ügyvédi Irodában szerezte meg, ahol jelenleg is dolgozik. A „jeles” minősítésű szakvizsga letételét követően a jogászi hivatás új területét kereste, így jutott el Egerbe, ahol Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala adott lehetőséget arra, hogy bepillantson az önkormányzatiság rejtelmeibe. 3 év hivatali munkát követően visszatért Nyíregyházára, ahol először a Nyíregyházi Főiskola ügyvivő szakértőjeként ismerkedett a felsőoktatás és a köznevelés jogi hátterével, majd 2014 októberében visszatért mentorához, Simon Attila ügyvédhez, és jelenleg is az általa vezette iroda, a Simon Ügyvédi Iroda tagja. Míg a jogi egyetemen elsősorban a büntetőjog és a hozzá kapcsolódó tantárgyak iránt érdeklődött, ügyvédjelöltként a polgári joggal, a társasági joggal és munkajoggal ismerkedett. A későbbiekben mélyebben tanulmányozta a közigazgatási jogot, közszolgálati és a közalkalmazotti jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseket, az önkormányzati jogszabályalkotás, majd a felsőoktatás és a köznevelés területén alkalmazandó jogszabályi kikötéseket, és jelenlegi munkája során ezen tapasztalatait is hasznosítja. Angol nyelven rendszeresen dolgozik.

 

dr. Deák Eszter, ügyvéd, 2008-ban végzett a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, diplomáját „summa cum laude” minősítéssel szerezte. 2011 évtől 2012 szeptemberéig Nyíregyházán, dr. Marjai Tibor egyéni ügyvédnél dolgozott ügyvédjelöltként, ahol többek között a társasági jog, a családjog, a munkajog, a civil szervezetek joga, valamint a büntetőjog területén szerzett szakmai gyakorlatot. 2012 októberétől a Dr. Simon Attila Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltje. Szakmai ismereteit itt tovább mélyíthette és olyan speciális jogterületekkel bővíthette, mint a reklámjog és az elektronikus hírközlési jog, továbbá lehetősége nyílt gyakorlatot szerezni a német és angol nyelven történő jogi munkavégzésben is. A jogi szakvizsga letételét követően, 2015 nyarától a Simon Ügyvédi Iroda ügyvéd tagja. Speciális szakterületét képezi a civil szervezetek jogi képviselete és az ügyfelek családjogi vonatkozású ügyeiben történő eljárás, tanácsadás. Német és angol nyelven rendszeresen dolgozik.